Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Kategorier

Sommermøte 28.08.14Sommermøte torsdag 28. august 2014 kl. 18, Gimle Gård


Akademiets sommermøte fant sted på Gimle Gård torsdag 28. august kl. 18.
Program:

  • Minneord om Olle Söderhamn ved Bjørg Dale.
  • Fra malerisamlingen på Gimle Gård: Frida Forsgren foredrar om et av bildene i Malerisalen (der møtet holdes).
  • Hovedforedrag: May-Brith Ohman Nielsen: "Kverk Krekene!"

"Kverk krekene! Om vitenskap, kommers og kulturuttrykk i giftens glansdager 1945-1970 sett gjennom en studie av markedsføringen av DDT, Bladan, Hexa og andre, nå forbudte, plantevernmidler overfor vanlige småhageeiere og hushold i Norge." Under og like etter andre verdenskrig kom en rekke nye giftstoff på markedet og ble markedført som plantevernmidler og midler til å fjerne uønskede krek og ugress, ikke bare i landbruk, skogbruk og handelsgartnerier, men også i små private hager, i boliger, uthus og folks omgivelser. Nesten alle disse stoffene ble senere forbudt i de fleste land enten rundt 1970 eller rundt 2002. Men hvordan ble de introdusert og markedsført overfor vanlige hageeiere og hushold i tiårene etter verdenskrigen? Hvilke bilder av vitenskap og verden og hvilke verdier og forestillinger preget den massive giftpropagandaen i giftens glansdager?


Møtet ble etterfulgt av sosial sammenkomst for akademimedlemmer, foredragsholdere og inviterte gjester i Lilletunstova i Kafé Kampus.Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn