Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Kategorier

Jubileumsfest og seminar: Kunnskap og opplysning - til nytelse og nytteKunnskap og opplysning - til nytelse og nytte...

Jacob Aall-prosjektet, Næs jernverksmuseum og Agder vitenskapsakademi arrangerte 9. - 10. desember 2011 Kunnskap og opplysning - til nytelse og nytte... - et seminar i tre deler med utgangspunkt i Jacob Aalls opplysningsvirksomhet og hans engasjement for universitetssaken 1809-11. Seminaret fant sted på Nes Verk i Tvedestrand og på Arendal bibliotek. Les mer om programmet for seminaret her. Søndag 11. desember ble universitetsjubileet så markert med festmøte i Arendal gamle rådhus og festmiddag på Clarion Hotell Tyholmen. Statsråd Tora Aasland og fylkesmann i Aust-Agder Øystein Djupedal var blant de feststemte talerne. Et annet høydepunkt var fremføringen av Kantate til universitetsfesten i Arendal 11.12.1811 av Nicolai H. Jæger og Johan P. Schultz. Kantaten var nyarrangert av professor Konrad Øhrn, UiA og ble fremført av Søm Vokalensemble og Det norske fløyteensemble.

Bakgrunn for seminaret og jubileumsfesten:
I år er det to hundre år siden det endelig ble gitt klarsignal til at Norge skulle få sitt eget universitet. I samtida ble denne begivenheten feiret over hele landet med storstilte festarrangementer. I tilknytning til tohundreårsjubileet for "universitetsfesten" inviterer Jacob Aall-prosjektet/Næs Jernverksmuseum til et todagers seminar, hvor vi ønsker å sette fokus på det sterke engasjementet for opplysning, undervisning og kunnskap som kom til uttrykk på mange vis i tidsrommet før og etter 1811, både i Agder-regionen og på det nasjonale planet.Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn