Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Kategorier

Prisvinnere 2022 - Janaina Hartvet LieAgder Vitenskapsakademis forskningspris til yngre forskere 2022: Janaina Hartveit Lie

Janaina Hartveit Lie (født 1988) fremholdes av juryen som en svært talentfull yngre forsker. Hennes forskningsfelter er spesialundervisning og utdanningsrett, med vekt på barns rett til å bli hørt, til medbestemmelse og medvirkning i en skolehverdag. I dette spenningsfeltet mellom juss og pedagogikk har hun allerede markert seg som et sentralt navn.

Hun fullførte doktorgraden i spesialpedagogikk i 2020 ved Universitetet i Agder med avhandlingen "Medvirkning i møter om individuell opplæringsplan fra elever med lærevansker: En kvalitativ intervjustudie".

I kjølvannet av disputasen har hun publisert flere artikler, blant annet i norske pedagogiske tidsskrifter som Spesialpedagogikk og internasjonale tidsskrifter som Constellations og International Journal of Inclusive Education, som rangerer på nivå 2 i Norge. Dessuten har Hartveit Lie holdt flere foredrag og konferanseinnlegg som understreker hennes forskningsproduktivitet og formidlingsevne.

Hartveit Lie sin forskning er drevet av et engasjement for elevers – det vil si barn og unges – medvirkning og mulighet til å få medvirke og bli hørt i spørsmål som angår deres undervisning og opplæring, og fremfor alt barn og unge som har rett på spesialundervisning.

I sin forskning undersøker hun blant annet skoleansattes erfaringer og utfordringer i møte mellom regelverk (juss) og pedagogisk praksis, elevens egen rolle i tidlig innsats for barn med spesielle behov i skolen og hvordan skolen gjennom dette kan bli mer inkluderende, og hun studerer om og hvordan elevene bidrar, eller faktisk blir inkludert, i dialogen i møter de deltar på som faktisk handler om dem.  - Her er det langt igjen. 

Agder Vitenskapsakademi er imponert over Janaina Hartveit Lie sin forskning, og det er en glede å kunne tildele en forskningspris for forskning på barn og unge og en kunnskapsproduksjon som kan komme barn med læreutfordringer, - og deres lærere og foreldre – til gode.

Gratulerer med Agder Vitenskapsakademis pris for yngre forskere for 2022!Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn