Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Kategorier

Markering av Kavli- og Gunnerus-prisvinnere 28.11.12Onsdag 28. november: Markering av årets Kavli- og Gunnerus-prisvinnere

Markering av årets Kavli- og Gunnerus-prisvinnere fant sted i auditorium C2-036 på UiA, Campus Grimstad onsdag 28. november kl. 19.00. Preses, professor Ernst Håkon Jahr ønsket velkommen, og professor Rolf T. Nossum ledet møtet som ble arrangert av Agder Vitenskapsakademi i samarbeid med UiA.

Kavlipris-foredrag

Kavliprisen i astrofysikk ble delt mellom David C. Jewitt, Jane X. Luu og Michael E. Brown for deres oppdagelser i det ytre solsystemet.
Universitetslektor Morten Brekke ved UiA presenterte deres arbeid.

Kavliprisen i nanovitenskap ble tildelt Mildred Dresselhaus for banebrytende bidrag på energioverføringer i nanomateriale.
Førsteamanuensis Turid Knutsen ved UiA presenterte hennes arbeid.

Kavliprisen i nevrovitenskap ble delt mellom Cornelia Isabella Bargmann, Winfried Denk og Ann M. Graybiel. De fikk prisen for å ha belyst hvordan hjernen mottar og reagerer på sansefornemmelser som syn, lyd og berøring.

Gunneruspris-foredrag

Gunnerusprisen for bærekraft 2012 ble tildelt Kamal Bawa for forskning på populasjonsbiologi i tropisk skog i Sentral-Amerika og for å ha fornyet vår tenkning om økologi og evolusjon av skogstrær. Direktør Svein Tveitdal fortalte om dette arbeidet.

Lars Vegard-forelesning
Professor Alv Egeland, UiO, foreleste over temaet: konflikter og samarbeid mellom Birkeland og Eyde.Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn