Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Kategorier

Høytidsmøte 30.10.20: Utrydde fattigdomTema på årsfesten fredag 30. oktober:

Forskningsperspektiver på FNs bærekraftsmål 1: Utrydde fattigdom

For å belyse temaet «fattigdom» på årsfesten fredag 30. oktober hadde vitenskapsakademiet invitert fire personer med god kjennskap til temaet.

Internasjonalt:

Professor Devinder Thapa og professor Maung Sein, UiA snakket om hvordan innføring av data hadde påvirket levestandarden til folk i en liten landsby i Nepal som lå en ni timers fottur fra nærmeste større by.

Fokus på lokalmiljøet

Førsteamanuensis Eirin Mølland, UiA og forskningssjef Eirik Abildsnes, Kristiansand kommune foreleste om fattigdom på Agder og hvordan man kan forbedre livskvaliteten for lavinntektsgruppene. De arbeider med et prosjekt som er en del av et arbeide med en ny modell for helhetlig og koordinert oppfølging av alle medlemmer i lavinntektsfamilier ved bruk av en familiekoordinator og en samlet plan for familien. Prosjektet er anbefalt som tiltak i Veikart for bedre levekår i Agder i tilslutning til Regionplan Agder 2030.

 

Eirin Mølland mente at samfunnsøkonomisk og flerfaglig kunnskap om livssituasjonen til barn og voksne i lavinntektsfamilier gjør det lettere å utforme helse- og velferdstjenester som er tilpasset familienes behov. Grunnleggende kunnskap om levekår i lavinntektsfamilier på Agder gjør det lettere for tjenestene å identifisere utsatte barn tidlig, og sette inn egnede tiltak mens utfordringene er små. Forskningsresultatene gjør det også mulig å sette inn og evaluere effekter av universelle og grupperettede tiltak.

 

 Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn