Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Kategorier

Anne Ryen er ny akademisekretærVi ønsker Anne Ryen velkommen som ny akademisekretær!

Anne Ryen er professor ved Fakultet for Samfunnsvitenskap ved Universitetet i Agder. Hun har skrevet en lang rekke internasjonale artikler, flere bøker og redigert atskillige spesialutgaver av internasjonale tidsskrift. Hun har markert seg internasjonalt med sine kritiske bidrag til diskusjoner innen sitt felt. Hun etablerte og ledet Eilert Sundt-prisen de første ti årene og for denne innsatsen vant hun Akademiets populærvitenskapelige pris i fjor.

Internasjonalt er Anne Ryen mest kjent for sine bidrag innen tverrkulturell forskning med utgangspunkt i data fra sin mangeårige forskning i Øst-Afrika. Hun er spesielt opptatt av de analytiske og forskningsetiske utfordringene når man forsker i andre kulturer enn sin egen. Det har bragt henne til verv som medlem av hovedstyret for den europeiske sosiologiforeningen eller i ESA-Exec der hun første gang ble valgt inn i Geneve og så gjenvalgt i Torrino for en ny periode. Hun har også ledet det europeiske nettverket for kvalitativ forskning der hun nå sammen med mangeårige og gode kolleger fra ulike kontinent er medlem av deres «Senior board».

Anne Ryen ble ansatt ved ADH, så HiA og omsider UiA og har hatt Kristiansand som base for sine mange aktiviteter inkludert som invitert foredragsholder på universitet i Europa, USA, Afrika og Australia. Like etter at hun var ferdig med sitt hovedfag i sosiologi ved Universitetet i Bergen i 1983 ble hun rekruttert av daværende rektor ved ADH Finn Holmer Hoven til et prosjekt om forfordeling av goder som endte med nybrottsarbeid (og seinere bok) innen temaet belønning i arbeidslivet under tittelen «Frynsegoder i privat næringsliv». NHO eller daværende Norsk Arbeidsgiverforening fant dette arbeidet så interessant at Finn Bergesen jr. som da var leder, inviterte henne til å holde foredrag på deres årsmøte under lysekronene på Oslo Plaza. Rapporten eller monografien fra dette arbeidet ble seinere godkjent som hennes doktorgradsavhandling.Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn